Volonterski centar Split

Tko je volonter?

Volonter je pojedinac koji dobrovoljno ulaže svoje vrijeme, trud, znanje i vještine u pružanje usluga za dobrobit druge osobe i društva u cjelini, bez potraživanja materijalne i financijske dobiti.

Zakon o volonterstvu (NN 22/13) volonterom smatra "fizičku osobu koja volontira u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu, sukladno važećim nacionalnim i međunarodnim propisima", a maloljetna volonterka ili volonter je "osoba mlađa od 18 godina koja volontira u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu".

Maloljetne osobe mlađe od 15 godina mogu volontirati samo uz pisanu suglasnost roditelja ili skrbnika, i to isključivo u odgojno-obrazovne svrhe (organizator volontiranja pritom je najčešće vrtić ili škola). To se naziva odgoj za volontiranje.

Maloljetne osobe između 15. i 18. godine mogu volontirati na širem spektru aktivnosti (neovisno o odgojno-obrazovnom sustavu), no do punoljetnosti i dalje volontiraju samo uz pisanu suglasnost roditelja ili skrbnika.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).