Volonterski centar Split

Nagrada Davor Belaić

O nagradi

Godišnja nagrada "Davor Belaić" ustanovljena je 2019. godine, s ciljem razvoja i promocije volonterstva i javnog priznanja fizičkim osobama - koordinatorima volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama za doprinos razvoju školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama na području četiriju dalmatinskih županija (Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije). Nagrada se dodjeljuje za razdoblje od 1. siječnja do 31. listopada tekuće godine.

Nagrada je nazvana imenom pok. profesora Davora Belaića, dugogodišnjeg člana Savjeta Volonterskog centra Split, voditelja Kluba mladih matematičara OŠ Sućidar i dobitnika mnogih nagrada za volonterstvo i poticanje volontiranja u školama.

Dodjela nagrade održava se jednom godišnje na svečanosti povodom obilježavanja 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera. Vrstu nagrade, kao i dobitnike, bira Savjet Volonterskog centra Split na sastanku svake godine uoči svečane proslave.

Pravilnik za dodjelu Nagrade "Davor Belaić" možete preuzeti OVDJE.

Priča o prof. Davoru Belaiću

Davor Belaić (1949.-2018.) bio je nastavnik matematike za učenike viših razreda u splitskoj OŠ Sućidar te voditelj školskog Kluba mladih matematičara (KMM). Za svoj volonterski doprinos zajednici Klub je dobio mnoga priznanja, uključujući nagrade Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva "Otisak srca" te "Vinka Luković" za promociju i razvoj volonterstva. Sam prof. Belaić dobitnik je nagrade “Oskar humanosti” Mreže udruga s invaliditetom i zaklade Kap za slap za doprinos školstvu i edukaciji, a kao školski koordinator volontera i dugogodišnji član Savjeta Volonterskog centra Split inicirao je mnoge akcije u koje je znao uključiti mlade matematičare. Naime, pored matematičkih sadržaja u rad KMM-a Belaić je uveo sadržaje s posebnim naglaskom na odgoj mladih kroz aktivnosti iz ekologije i humanitarnog rada. Tako su mladi matematičari osim pružanja pomoći u svladavanju gradiva svojim vršnjacima, prikupljali novac za djecu bez adekvatne roditeljske skrbi i djecu oboljelu od malignih bolesti, potrepštine i hranu za splitske beskućnike, stradale u poplavama, oboljele od raka te pomagali slijepima i slabovidnima. Prikupljali su baterije i stari papir te novac od prodaje uplaćivali u humanitarne svrhe.

Više članaka ...

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).