Popis prijavljenih aktivnosti za manifestaciju Hrvatska volontira

Popis prijavljenih aktivnosti za manifestaciju Hrvatska volontira

Nakon završenih prijava za manifestaciju Hrvatska volontira, sa šireg splitskog područja i okolnih gradova i otoka pristiglo je ukupno 28 prijava. Na popisu se nalaze udruge, škole i organizacije koje zajedno sa stotinama volontera u akcijama koje će se održati između 18. i 23. svibnja 2015. planiraju uložiti oko 1400 volonterskih sati za dobrobit zajednice. 

Detalje o prijavljenim aktivnostima u Splitsko-dalmatinskoj županiji možete naći na ovom linku, a detalje o svim prijavljenim aktivnostima u Republici Hrvatskoj možete naći na:
http://www.hrvatskavolontira.vcz.hr/events.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.