Produljenje roka za prijavu aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira

Produljenje roka za prijavu aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira

Dragi organizatori volontiranja, pridružite nam se u ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatska volontira 2015. i prijavite volonterske aktivnosti koje ćete provoditi u razdoblju od 18. do 23. svibnja, uključite volontere u rad svoje organizacije i pomozite nam u izgradnji bolje i humanije zajednice. Rok za prijavu volonterskih aktivnosti za manifestaciju smo produljili pa tako prijave zaprimamo do ponedjeljka, 11. svibnja 2015., a prijaviti ih možete OVDJE.

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati velik broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo golemi značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva.

Ovim putem još jednom želimo pozvati sve organizatore volontiranja da nam se i ove godine organizacijom vlastitih volonterskih aktivnosti (redovnih ili onih osmišljenih samo za ovu prigodu) pridruže u manifestaciji Hrvatska volontira koja će se održati od 18. do 23. svibnja 2015.

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači, ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje „gladnih“ i ranjivih.

Volonterske aktivnosti ove godine prijavljuju se isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti, a registraciji i prijavi volonterskih aktivnosti možete pristupiti na sljedećoj poveznici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr. Ako ste volonter i želite sudjelovati u manifestaciji, ovorene volonterske pozicije možete pretraživati OVDJE.

Manifestaciju Hrvatska Volontira organiziramo u sklopu projekta "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice", a uključit ćemo veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Unaprijed se veselimo vašim prijavama, raznovrsnim volonterskim aktivnostima i zajedničkoj izgradnji bolje zajednice!

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).