Poziv na sudjelovanje u manifestaciji Hrvatska volontira 2015.

Poziv na sudjelovanje u manifestaciji Hrvatska volontira 2015.

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organiziraju manifestaciju Hrvatska volontira kojom se na nacionalnoj razini nastoji mobilizirati veliki broj organizatora volontiranja i volontera kako bi se istaknuo golemi značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni i vrednuje.

Manifestacija Hrvatska Volontira ove će se godine održati od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Činim pravu stvar za sebe i zajednicu  – VOLONTIRAM!

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu,  zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. U našem društvu volonterstvo se često izjednačava s humanitarnim i karitativnim radom, no ono obuhvaća mnogo širi spektar aktivnosti. Volonteri jesu pomagači,  ali su i pokretači i nositelji pozitivnih promjena u zajednici. Nadalje, volontiranjem se razvija niz osobnih i profesionalnih kompetencija koje nam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u našoj svakodnevnici. Volontiranjem stečene kompetencije mogu se iskoristiti za aktivno sudjelovanje u društvu, veću konkurentnost na tržištu rada te osobni razvoj. Volontirajući razvijamo vlastitu snagu i sposobnosti,  povezujemo se s drugim ljudima,  postajemo otvoreniji, stoga nije teško reći: „Činim pravu stvar za sebe i zajednicu – VOLONTIRAM!“

Prošlogodišnja kampanja u tjedan dana održavanja okupila je rekordnih 6.222 volontera koji su tijekom 317 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 45.622,5 sati. Kako svjedoče prošlogodišnje aktivnosti, samo mašta postavlja granice onome što možemo napraviti. Osim volonterskih sajmova, akcija čišćenja podmorja, uređenja škola i ostalih prostora namijenjenih djeci i mladima, volontiranja u pučkim kuhinjama i domovima za nezbrinutu djecu, kreativnih likovnih radionica, predavanja i radionica na temu zaštite okoliša, u 2014. se na tisuće volontera odazvalo prikupljanju humanitarne pomoći za Slavoniju i poplavljena područja u cijeloj regiji te su time pokazali zajedništvo i veliko srce.

Ove Vas godine ponovno pozivamo da volontirate s nama – bez obzira radi li se o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima koje će pratiti glavne poruke ovogodišnje kampanje, pridružite se manifestaciji Hrvatska volontira u tjednu od 18. do 23. svibnja 2015.

Aktivnosti koje planirate provesti ove godine bit će moguće prijaviti isključivo putem online baze volonterskih aktivnosti dostupne na sljedećem linku: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr. Planirane volonterske aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira potrebno je prijaviti/unijeti najkasnije do 30. travnja 2015. Unesene informacije uvrstit će se u objedinjeni popis koji će biti dostupan javnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini. Ukoliko budete imali pitanja oko prijave ili same manifestacije, slobodno nam se javite putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona na brojeve: 021/329-139 ili 021/329-137.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).