naziv

O nagradi

 

Godišnja nagrada "Vinka Luković" ustanovljena je 2010. godine, na prijedlog Savjeta Volonterskog centra Split, a s ciljem razvoja i promocije volonterstva i javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Nagrada je nazvana imenom pok. Vinke Luković, istaknute humanitarke i volonterke i uručuje se jednom godišnje na svečanosti prigodom obilježavanja 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera. Vrstu nagrade, kao i nazive kategorija za koje će se dodjeljivati nagrada, utvrđuje Savjet Volonterskog centra Split svake godine prije raspisivanja natječaja.

Pravo na sudjelovanje ostvaruju neprofitne organizacije-organizatori volontiranja definirane člankom 7. Zakona o volonterstvu, a koje su ostvarile značajan doprinos u domeni razvoja i promocije volonterstva na području Splitsko – dalmatinske županije.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu dati: udruge, institucije i ostale organizacije pisanim putem s obrazloženjem i pripadajućim dokazima (publikacije, fotografije, novinski članci i sl.), nakon raspisivanja javnog natječaja.

Neprofitna organizacija može sama sebe predložiti kao kandidata za dodjelu nagrade. Uvjet je da takvu prijavu podržavaju još najmanje dvije organizacije.

Postupak za dodjelu nagrade pokreće svake godine Savjet Regionalnog Volonterskog centra Split Udruge "MI" raspisivanjem javnog natječaja. Pravilnik za dodjelu Nagrade "Vinka Luković" možete preuzeti OVDJE.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.