Volonterski centar Split

O nagradi

 

Godišnja nagrada "Vinka Luković" ustanovljena je 2010. godine, na prijedlog Savjeta Volonterskog centra Split, a s ciljem razvoja i promocije volonterstva i javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Zadarske županije.

Nagrada je nazvana imenom pok. Vinke Luković, istaknute humanitarke i volonterke i uručuje se jednom godišnje na svečanosti prigodom obilježavanja 5. prosinca - Međunarodnog dana volontera. Vrstu nagrade, kao i nazive kategorija za koje će se dodjeljivati nagrada, utvrđuje Savjet Volonterskog centra Split svake godine prije raspisivanja natječaja.

Pravo na sudjelovanje ostvaruju neprofitne organizacije-organizatori volontiranja definirane člankom 7. Zakona o volonterstvu, a koje su ostvarile značajan doprinos u domeni razvoja i promocije volonterstva na području Splitsko – dalmatinske županije.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu dati: udruge, institucije i ostale organizacije pisanim putem s obrazloženjem i pripadajućim dokazima (publikacije, fotografije, novinski članci i sl.), nakon raspisivanja javnog natječaja.

Neprofitna organizacija može sama sebe predložiti kao kandidata za dodjelu nagrade. Uvjet je da takvu prijavu podržavaju još najmanje dvije organizacije.

Postupak za dodjelu nagrade pokreće svake godine Savjet Regionalnog Volonterskog centra Split Udruge "MI" raspisivanjem javnog natječaja. Pravilnik za dodjelu Nagrade "Vinka Luković" možete preuzeti OVDJE.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).