naziv

Održani 24. Dani volonterskog rada

Humanitarno-prodajna manifestacija Dani volonterskog rada održana je u subotu, u vremenu od 9:30 do 12:30. Unatoč lošim prognozama, sunce je izašlo i omogućilo da nakon otkazivanja prošlogodišnje manifestacije, ovu održimo u velikom broju.

Preko 30 udruga i javnih ustanova te velik broj volontera na štandovima su predstavili svoje volonterske programe, pozivali građane na uključivanje te prodavalo različite proizvode i rukotvorine. Na štandovima se moglo naći ponešto za svakoga – od knjiga i stripova pa sve do nakita, ukrasa, igračaka i različitih uporabnih predmeta te prirodne kozmetike. OŠ Grohote sa Šolte predstavila je proizvode svoje učeničke zadruge, kao i učenici COO „Juraj Bonači“, Udruga Srce predstavila je rezultate svojih radno-okupacijskih radionica, HEPATOS je infomirao građane o bolestima jetre, Udruga Sunce o kompostiranju i zdravoj hrani, a Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija pripremali su kulinarske delicije za posjetitelje. Podijeljeno je preko 50 porcija juhe od kozica. 
Svaka organizacija dio sredstava od prodaje na štandu usmjerila je OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Gore koja je teško stradala u potresu koji je krajem 2020. godine zadesio Sisačko-moslavačku županiju. Organizacije su ukupno donirale 9270,00 kn.
Škola koja broji 92 učenika trenutno djeluje u područnoj školi Mate Lovraka (PŠ Češko selo) u Petrinji. Obnova njihove škole, sufinancirana je sredstvima Splitsko-dalmatinske županije i nadaju se u novim klupama biti sljedeće školske godine. Manifestaciju je prigodno došao podržati i župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.
U kulturno-zabavnom programu humanitarne izložbe sudjelovalo je nekoliko udruga i institucija, a posebno ističemo nastup udruge Glazbene niti ljubavi, izraslu iz Male škole gitare na bazi sluha koja je započela kao isključivo volonterska aktivnost, a danas broje 95 stalnih članova.
Svi koji se nisu stigli pridružiti na manifestaciji u Đardinu, vezano za mogućnosti uključivanja u volontiranje mogu se javiti direktno nama, a ako želite donirati za školu, u OTP banci je otvoren podračun za humanitarnu akciju - IBAN: HR1924070001500014889. U opis plaćanja molimo navesti: „Donacija za OŠ I.G. Kovačića“. Do sredine prosinca RVC Split će u partnerstvu s OŠ Lučac i Zakladom „Kajo Dadić“ provoditi brojne humanitarne aktivnosti usmjerene školi u Gori.

Više fotografija potražite na našem Facebooku ili Instagramu.

Dani volonterskog rada 1

Dani volonterskog rada 6

Dani volonterskog rada 4

Dani volonterskog rada 3

Dani volonterskog rada 5


Manifestacija je financirana sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te sredstvima programa Europa za građane.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.