Volonterski centar Split

Održani 21. Dani volonterskog rada

 

21. Dani volonterskog rada obilježeni su 21. i 26. svibnja, u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira. U ponedjeljak, 21. svibnja, održana je konferencija pod nazivom „Pokretačka snaga volontiranja“ na temu školskog volontiranja i velikih volonterskih akcija, a u subotu (26. svibnja) organizirana je humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu).

Na konferenciji "Pokretačka snaga volontiranja" sudjelovali su mladi volonteri srednjoškolci te brojni predstavnici civilnog i javnog sektora. Prof. Natalija Palčić povela je tribinu mladih na temu motivacije za volontiranje i dobrobiti volontiranja među srednjoškolcima, a predstavnice udruga i škola predstavile su volonterske programe učenika koji pružaju svoje stručne vještine. Srednjoškolci iz SŠ Braće Radić iz Kaštel Štafilića tako su volontirali u pošumljavanju opožarenih područja, dok volonteri Zdravstvene škole Split volontiraju pružajući usluge edukacije za starije osobe, osobe s posebnim potrebama i osobe s invaliditetom o dentalnoj higijeni i zdravlju općenito, a mladi fizioteraputi pružaju usluge vježbanja za te korisnike. Na panel raspravi o iskustvima i izazovima koordiniranja većim brojem volontera u velikim volonterskim akcijama sudjelovali su predstavnici: Maraton kluba Marjan (organizatori Splitskog polumaratona), Festivala mediteranskog filma Split, Centra za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ i Studentskog katoličkog centraSKAC_ST (72 sata bez kompromisa).Udruga MI foto1

 

Na štandovima u Đardinu bilo je šareno i raznoliko. Posjetitelji su mogli kupiti rukotvorine 32 različite udruge i ustanove, prirodne proizvode školskih zadruga, knjige, nakit, suvenire i ukrase. Na štandovima su posjetitelji mogli i saznati više o mogućnostima uključivanja u volontiranje u sklopu volonterskih programa različitih udruga i ustanova, a Volonterski centar Split je dijelio prijavnice za volontiranje. U kulturno-zabavnom programu događanja sudjelovale su brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine. Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bio je usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine su donacije usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja Neurofeedback (NFB). Ukupno je skupljeno 6.953,20 kn. Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, posjetiteljima i volonterima!

Dani MI 1 Jelena PopićDani MI 2 Jelena Popić

Fotografije: Udruga "MI" - Split (konferencija) i Jelena Popić (humanitarno-prodajna izložba). Više fotografija na OVOJ poveznici.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).