naziv

Održani 19. Dani volonterskog rada

 

U subotu 21. svibnja u vremenu od 9 do 13 sati u Strossmayerovom parku (Đardinu) održani su 19. Dani volonterskog rada u organizaciji Volonterskog centra Udruge „MI“ – Split. U sklopu Dana volonterskog rada održana je tradicionalna humanitarno-prodajna izložba u kojoj sudjelovale ukupno 24 udruge i institucije prodajući svoje proizvode i predstavljajući svoj rad kao i svoje volonterske programe. Dio novca zarađenog prodajom svojih proizvoda izlagači su donirali udruzi Glazbene niti ljubavi za kupnju glazbene opreme. Ukupno je prikupljeno 4 078 kn, na čemu zahvaljujemo svim sudionicima.

U kulturno-zabavnom programu sudjelovalo je desetak udruga demonstrirajući svoja plesna i pjevačka umijeća, a građani su imali priliku i izmjeriti tlak i šećer u krvi te slikati se u foto kabini s rekvizitima.

Dani volonterskog rada tradicionalno se održavaju u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“, koja je ove godine od 16. do 21. svibnja okupila oko 190 organizatora volontiranja u više od 300 volonterskih aktivnosti diljem Hrvatske. Tema ovogodišnje manifestacije bilo je volontiranje poslovnog sektora, a Hrvatska mreža volonterskih centara sa zadovoljstvom ističe sudjelovanje preko 400 volontera iz poslovnog sektora u različitim volonterskim akcijama.

Čitavu galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

Posebnu zahvalu želimo uputiti Ministarstvu socijalne politike i mladih te Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu na sponzorstvu, kao i Tržnicama Hippos d.o.o. na doniranim štandovima.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.