Volonterski centar Split

mi004

18. veljače 2010., u Vijećnici Grada Splita predstavljeni su rezultati programa ''Izgradnja kapaciteta infrastrukture za potporu volonterstvu u Hrvatskoj'', koji se u Republici Hrvatskoj provodio od ožujka 2008. godine i kojeg je podržala vlada Kraljevine Nizozemske kroz program međunarodne pomoći državama srednje i istočne Europe MATRA.

Nositelj projekta je bio nizozemski Državni institut za socijalni razvoj MOVISIE, hrvatski partner Udruga MI iz Splita, a aktivnosti su provodili volonterski centri u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, članice Hrvatske mreže volonterskih centara. Projekt se provodio na području četiriju regija, a aktivnosti je koordinirala Udruga „Mi“.

Cilj je bio osigurati održivi razvoj volonterstva u Hrvatskoj te uspostaviti i poboljšati infrastrukturu za razvoj i promociju volonterstva. Na području 17 županija, odnosno 42 grada i općine, 12 trenera iz Hrvatske i dvoje iz Nizozemske osposobili su 201 koordinatora iz 150 organizacija (104 nevladine udruge, 40 ustanova i 6 tijela uprave).

Dogradonačelnica Anđelka Visković je, ističući značaj volonterskog rada i njegovu posebnu ulogu u razvoju društva, kazala da je to ključni razlog zbog kojeg ga lokalna zajednica mora ne samo podržavati nego i poticati. S tim u vezi je rekla da će grad Split nastaviti s jačanjem suradnje s nevladinim udrugama, napominjući da se sredstva koja grad prikupi od građana, usmjeravaju dijelom na volonterski rad i tako opet vraćaju građanima tamo gdje je najsvrsishodnije. O realizaciji ovog projekta još su govorili predstavnica nizozemskog veleposlanstva, Willemijn van Haafen, predstavnica Instituta MOVISIE, Saskia van Grinsven, ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Gordana Radonić te ispred Udruge „Mi“, Nives Ivelja.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).