naziv

Na Badnjak 6000 porcija bakalara

Grad Split i Splitsko-dalmatinske županija zajedno s brojnim sponzorima i ovog će Badnjaka, peti put za redom, organizirat humanitarnu akciju podjele gotovo 6.000 porcija bakalara. Priopćili su to na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković i zamjenik župana Luka Brčića kazavši da je akcija naišla na dobar odaziv građana i donatora kao i medijskih pokrovitelja. 27 volontera V gimnazije “Vladimir Nazor” u suradnji s Volonterskim centrom udruge MI i ove godine učestvuju u akciji podjele bakalara.

IMG_3921IMG_3928


Predsjednik Saveza kuhara Mediterana i europskih regija Miro Bogdanović, kojem će se u pripremi jela pridružiti dvadesetak splitskih kuhara i njihovih kolega, kazao je da će se pripremiti 200 kg bakalara, 500 kg krumpira, 50 kg kapule, 60 litara maslinovog ulja,15 kg češnjaka ,peršina, soli, pirea od rajčica i papra. Bakalar će donirati norveški donatori Johns.H.Giaever A/S, Harald Mowinckel A/S Ltd.i Noto A/S, a akciji će se svojim donacijama pridružiti Makro, Konzum d.o.o., Guliver energija, Pekara Babić, Kaufland, Proplin, Elektromehanika - Tonči Dužević te restoran "Arkada" i Hotel Le Meridian Lav iz Podstrane kojima pomažu udruge Lastavice i Mi.
Uz prigodni program na Prokurativama u produkciji tvrtke "Song" Splićane će zabavljati brojni estradni umjetnici. Dio njih će zajedno s drugim javnim osobama te gradskim i županijskim dužnosnicima dijeliti bakalar i natjecati se u pripremanju fritula. Natjecanje u pripremi fritula organizirat će i ove godine medijski pokrovitelj ove manifestacije "Slobodna Dalmacija".

IMG_3933IMG_3935

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.