naziv

Korporativno volontiranje u Centru Zlatno doba

U lipnju je održana volonterska akcija „Ukrajinci za Ukrajince“ u prostorijama Centra Zlatno doba Udruge 'MI' - Split. Akcija je organizirana povodom Svjetskog dana izbjeglica, koji se tradicionalno obilježava 20. lipnja, s ciljem osvještavanja izazova s kojima se svakodnevno suočavaju osobe raseljene iz Ukrajine, koje su dom pronašle u Splitu.

Zahvaljujući velikodušnoj donaciji financijskih sredstava tvrtke Eleks Software te volonterskom doprinosu njihovih zaposlenika, obojane su prostorije Centra Zlatno doba. U ovom se prostoru održavaju aktivnosti za osobe starije životne dobi s područja grada Splita, a proteklih godinu dana ovaj prostor mjesto je druženja, susreta i učenja ukrajinskih izbjeglica u okviru programa „Izgradnja društva dobrodošlice“, koji Udruga „MI“ - Split provodi uz podršku UNHCR-a.

2023 07 Mi 8

U okviru programa, ukrajinskim izbjeglicama dostupne su različite kreativne, zabavne i edukativne radionice namijenjene i djeci i odraslima te grupna i individualna psihosocijalna podrška.

Ova je aktivnost još jedan pokazatelj važnosti kvalitetne integracije i povezivanja domaćeg stanovništva i osoba pod privremenom zaštitom. Kroz program „Izgradnja društva dobrodošlice“ osobe ukrajinske nacionalnosti imaju priliku uključivati se u različite aktivnosti u zajednici te na taj način stvarati trajne veze i stvarati si prilike za kvalitetan život u Splitu.

Akciji su se pridružili i zaposlenici OTP bank d.d. koji su kroz srpanj obavili preostale poslove brušenja i bojanja vrata te manjih popravaka u prostoru. Hvala svima uključenima!

2023 10 MI 2

2023 10 MI 1

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.