naziv

Provedba istraživanja o promociji i vidljivosti volontiranja u društvu

Pozivamo volontere i organizatore volontiranje na sudjelovanje u još jednom ispitivanju javnog mnijenja, ovoga puta o promociji i vidljivosti volontiranja u našem društvu. 

U pripremi upitnika sudjelovali su stručnjaci u području razvoja volonterstva, iskusni voditelji volonterskih programa i aktivnosti, predstavnici volonterskih centara.pitnici su anonimni, za popunjavanje je potrebno odvojiti maksimalno 10 minuta po upitniku, a moguće ih je popuniti do kraja ožujka 2023.

Upitnik za organizatore volontiranja nalazi se na linku u nastavku: https://radiusv.limequery.com/113871?lang=hr. Cilj ovog upitnika je ispitati stavove organizatora o vidljivosti i promociji volonterstva u društvu. Također, zanima nas i na koji način organizatori volontiranja promoviraju volonterstvo i doprinose njegovoj vidljivosti u lokalnim zajednicama.

Upitnik za volonterke i volontere nalazi se na linku u nastavku: https://radiusv.limequery.com/137682?lang=hr. Cilj ovog upitnika je ispitati percepciju i stavove građana i građanki o promociji i vidljivosti volontiranja u društvu. Također, zanimaju nas i učinkovite metode i aktivnosti usmjerene na bolju vidljivost volonterstva u zajednici. 

Ispitivanja javnog mnijenja i društvenih potreba provode se kao dio projekta "Radius V", sufinanciranog od strane EU, kroz program Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je DKolektiv - organizacija za društveni razvoj , a partneri na projektu su uz Udrugu "MI" - Split (Regionalni volonterski centar Split), još i Volonterski centar Zagreb, Udruga SMART (Volonterski centar Rijeka), Hrvatski centar za razvoj volonterstva, Centar za civilne inicijative, ACT Grupa, PRONI Centar za socijalno podučavanje, Sveučilište u Rijeci -Filozofski fakultet u Rijeci, Grad Split i Grad Rijeka.

Istrazivanje smz footer

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.