naziv

Održane edukacije o Menadžmentu volonterskih programa kroz projekt "Najjača karika - volontiraj za sebe, volontiraj za druge"

Trodnevna edukacija „Menadžment volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama“ (MVP) provela se online u studenom 2022. g. kroz projekt "Najjača karika - volontiraj za sebe, volontiraj za druge". Edukacija je provedena prema kurikulumu menadžmenta volonterskih programa Hrvatskog centra za razvoj volonterstva, a u čijoj su izradi sudjelovale i zaposlenice Udruge „MI“ - Split. Edukaciju su provele zaposlenice Udruge „MI“ – Split (Antonia Matković Puljek i Antonija Latinac) u suradnji s Udrugom ZvoniMir. Sudjelovalo je ukupno 11 nastavnika i stručnih suradnika iz dvije partnerske škole - Srednje strukovne škole kralja Zvonimira Knin i Privatne srednje škole Wallner.

Ciljevi edukacije su bili: upoznati sudionike s ciklusom menadžmenta volonterskog programa i važnošću pojedinih koraka u koordinaciji volontera, upoznati sudionike sa zakonodavstvom iz područja volonterstva, ponuditi im primjere dobre prakse i upoznati ih s mogućnostima i modelima rada s volonterima u školi. Osobiti fokus edukacije bio je na važnosti izrade volonterskog programa i planiranja aktivnosti školskog volonterskog kluba.

Sudionici su osim specifičnih znanja (definicija volontiranja, razlike između volontiranja i drugih oblika neplaćenog rada, zakonodavstvo i administracija u radu s volonterima itd.), stekli svijest o važnosti volontiranja za učenike, školu i društvo te o važnosti kontinuiranog rada na kvaliteti i razvoju školskog volonterskog programa, kao i vještine planiranja, organiziranja i provedbe školskog volonterskog programa.

Po završetku edukacije svi su sudionici dobili potvrdu o završenom programu obuke i stekli titulu koordinatora volontera.

Projekt "Najjača karika - volontiraj za sebe, volontiraj za druge" je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri u projektu su udruga "ZvoniMir", Privatna srednja škola Wallner i Srednja strukovna škola Knin. Trajanje projekta: od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 86.860,74 eur. 

Active citizens fund4x

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.