Volonterski centar Split

PB200001Volonterska akcija oslikavanja Poliklinike za dječje bolesti Prijemnog dječjeg odjela KBC Split u koordinaciji Volonterskog centra Udruge Mi.

U travnju 2009. održan je SAJAM IDEJA MLADIH u organizaciji udruge „Most“ na temu „Što mladi mogu promijeniti u svom gradu zajedničkom volonterskom akcijom!?“. Jedna od ideja, koju su ponudili učenici Turističko ugostiteljske škole u Splitu koji volontiraju već nekoliko godina u Igraonici za djecu Klinike za dječje bolesti, bila je i uređenje Dječjeg odjela KBC-a.

Volonterski centar udruge Mi odlučio je, povodom obilježavanja 5.12. - Međunarodnog dana volontera, koordinirati realizaciju te ideje.

Graditeljska obrtnička i grafička škola uključila se u akciju 23. i 24. 10. Učenici su, u sklopu školske prakse, pod vođenjem profesora stručne prakse, odradili sanaciju i bojanje zidova.

U subotu, 31. listopada 2009. održala se pripremna radionica na kojoj su učenici izradili shemu na osnovu koje je počelo oslikavanje zidova bolnice prošlog vikenda, 6. i 7. studenoga. Oslikavanje se provodi pod stručnim vodstvom likovne umjetnice, suradnice Volonterskog centra udruge MI. Oslikavanju će se ovog vikenda 13. i 14. studenog pridružiti i korisnici COO Juraj Bonači – Dnevnog centra Firule i Dječjeg doma Maestral. Taj oplemenjeni prostor planiramo svečano otvoriti 5.12., na sam Međunarodni dan volontera.

Oslikavanje provodi 80 volontera iz slijedećih splitskih srednjih škola: II, IV i V gimnazije, Turističko-ugostiteljske škole, Škole likovnih umjetnosti, Graditeljske obrtničke i grafičke škole, Privatne srednje škole Marko Antun de DOMINIS te volonteri korisnici COO Juraj Bonači – Dnevnog centra Firule i Dječjeg doma Maestral.

{gallery}bolnica{/gallery}
Akciju su pomogli:
ART CENTAR – SPLIT, BILLA d.o.o., DAMIDA CO d.o.o., FAST FOOD FIRULE, FAST FOOD STRIKAN, FOTO IVO, KEMILAK d.o.o., LJEKARNA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE, MAKRO d.o.o., PEKARA HRSTIĆ, PEKARA PANE, PEKARA STOBREČ, PRISTAN d.o.o., PROJEKTBIRO d.o.o., RICO TRADE d.o.o., TEXT PAPIR d.o.o., TRAMAX d.o.o.

Odrađeno je ukupno 1260 volonterskih sati.
Ukupna vrijednost rada i prikupljenih donacija je 40.000 kn.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).