naziv

Održana 4. Lučka biciklijada

Pred Osnovnom školom Lučac održana je četvrta Lučka biciklijada, humanitarna utrka učenika te škole. Cilj ove akcije promocija je zdravog življenja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena te razvoj volonterstva kod djece osnovne škole. Biciklijada se od svog prvog izdanja održava u partnerstvu s Regionalnim volonterskim centrom Udruge "MI" - Split.

Ovogodišnja biciklijada okupila je 60-ak volontera Volonterskog kluba Lučac, Regionalnog volonterskog centra - Udruge 'MI', Gradskog društva Crvenog križa Split te dvije volonterke iz Europskih snaga solidarnosti i nešto više od 50-ak natjecatelja. "Dojmovi ne mogu stati u jednu rečenicu. Ukratko, bilo je savršeno", rekla je koordinatorica Lučke biciklijade, Ines Ivanovski.

Uz brojne volontere i natjecatelje, na plato su došli i članovi Udruge Srce, a Mateo Elez popratio je najveći dio biciklijade i uživao u druženju s okupljenima. "Dobro mi je i lijepo. Sretan sam što sam otvorio biciklijadu. Ekipa je super i dobro sam se zabavio", rekao je devetnaestogodišnjak.

Sve je započelo jutarnjim nastupom Bubnjarskog ansambla Klapa Klapa, a trajao do svečane dodjele priznanja najboljim biciklistima i svim volonterima na kojoj su sudjelovale pripadnice KUD-a Splitske mažoretkinje.

"Zadovoljan sam današnjim danom i prikupljenim sredstvima. Još jednom smo pokazali da zajedno možemo činiti dobro i misliti jedni na druge. Hvala svima koji su bili dio biciklijade", rekao je medijima moderator programa Ivan Gudelj nakon završenog programa.

Iako točan iznos prikupljenih sredstava nije poznat, sudionici biciklijade u zamjenu za startni broj i promotivnu majicu, donirali su novčana sredstva te tako prikupili nešto više 3000 kuna za unaprijed dogovorene potrebe Udruge Srce.

Ovogodišnja Lučka biciklijada organizirana je uz pomoć i podršku partnera Udruge "Mi" – Split, Regionalnog volonterskog centra. U skladu sa svojim mogućnostima ovaj hvalevrijedan projekt podržali su i tvrtka Naturalis d.o.o., Gradsko društvo Crvenog križa Split, Grafički studio Pixera, Tramax d.o.o., Decathlon Hrvatska, Rizzo sendviči, Omladinski vaterpolski klub POŠK te Splitske mažoretkinje.

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.