naziv

Održana proslava Međunarodnog dana volontera

Sukladno zabrani održavanja javnih događanja, ove je godine svečana proslava održana u krugu dobitnika nagrada koje Regionalni volonterski centar Split tradicionalno dodjeljuje organizacijama s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a koje su se u protekloj godini posebno istaknule kada je u pitanju promocija i razvoj volonterstva. Svi su zainteresirani volonteri i podupiratelji volonterskog rada dodjelu nagrada imali prilike pratiti online.

Na proslavi je dodijeljena nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.
Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2019. godini – Udruzi za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, Splitskom skautskom zboru te Erasmus studentskoj mreži Split.

Dodijeljena je također i nagrada „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja četiri južne županije. Ove je godine nagradu dobila Sanja Gavrančić, pedagoginja i voditeljica volonterskog kluba „Prijateljska pomoć“ OŠ Mertojak. Ovu nagradu Regionalni volonterski centar Split dodjeljuje od 2019. godine, u spomen na Davora Belaića, koji je bio nastavnik matematike za učenike viših razreda u splitskoj OŠ Sućidar te voditelj školskog Kluba mladih matematičara.

I ove su godine podijeljene zahvalnice volonterima i podupirateljima volonterskog rada. Iznimno, zbog epidemiološke situacije, zahvalnice će do zaslužnih pojedinaca stići poštom umjesto da ih prime prilikom svečane proslave, kako to inače biva.

Proslava Međunarodnog dana volontera održana je u sklopu programa Regionalnog volonterskog centra Split, sufinanciranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.