naziv

Održana svečana proslava Međunarodnog dana volontera

 

Sukladno ograničenjima za održavanje javnih događanja, ove je godine svečana proslava održana u krugu 50 uzvanika, predstavnika organizacija civilnog društva i dobitnika nagrada koje Regionalni volonterski centar Split tradicionalno dodjeljuje organizacijama s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, a koje su se u protekloj godini posebno istaknule kada je u pitanju promocija i razvoj volonterstva.

Na proslavi je dodijeljena nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Udruzi za civilno društvo i kvalitetu življenja Srma iz Sinja. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima. Nagradu je dodijelio zamjenik gradonačelnika Splita – Bojan Ivošević.

Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2021. godiniErasmus studentskoj mreži Split, udruzi Milan Ožić Mike – Udruzi s najvećim osmijehom i Udruzi Dyxy – Županijskoj udruzi za djecu i mlade s teškoćama čitanja, pisanja i učenja.

Dodijeljena je također i nagrada „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja četiri južne županije. Ove je godine nagradu dobila Katja Vladičić, profesorica likovnog i voditeljica volonterskog kluba „Pineli“ u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. Ovu nagradu Regionalni volonterski centar Split dodjeljuje od 2019. godine, u spomen na Davora Belaića, koji je bio nastavnik matematike za učenike viših razreda u splitskoj OŠ Sućidar te voditelj školskog Kluba mladih matematičara. Nagradu je dodijelila predstavnica Splitsko-dalmatinske županije Helena Bandalović.

Ove godine priznanje za poseban doprinos razvoju volonterstva u odgojno-obrazovnim ustanovama dobila je Anđela Divić iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Makarska.

Ove godine je dodijeljeno i posthumno priznanje Anti Raosu za aktivistički doprinos i borbu za prava osoba s invaliditetom. Priznanje je dodijelila Snježana Ćatović, dopredsjednica Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce Split, a preuzela ga je sestra g. Raosa – Marija Karas.

I ove su godine podijeljene zahvalnice volonterima i podupirateljima volonterskog rada. Zbog epidemiološke situacije, zahvalnice je preuzela po jedna osoba iz organizacije.

Fotografije: Tina Šuto

Međunarodni dan volontera dobitnici 2021

Proslava Međunarodnog dana volontera održana je u sklopu programa Regionalnog volonterskog centra Split, sufinanciranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.