naziv

Održana 3. Lučka biciklijada

 

Lučka biciklijada, odnosno natjecanje učenika OŠ Lučac u vožnji bicikla poligonom na školskom dvorištu održalo se u subotu, 16. listopada, u organizaciji Volonterskog kluba Lučac Osnovne škole Lučac i Regionalnog volonterskog centra Udruge "MI" - Split

Glavni cilj biciklijade je promocija kvalitetnog provođenja slobodnog vremena kod djece, kao i promocija zdravog življenja (uz boravak na svježem zraku i vožnju bicikla) te volonterstva i filantropije. Naime, natjecatelji su otkupili svoj startni broj te na taj način podržali humanitarnu notu biciklijade - sredstva prikupljena donacijama biciklista i posjetitelja namijenjena su Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Gori kraj Petrinje koja je teško stradala u potresu. Sudjelovala su ukupno 62 natjecatelja (uključujući i rezerve), a za organizaciju i provedbu biciklijade uključeno je 34 volontera, uključujući nastavnike i učenike OŠ Lučac i volontere GDCK Split. Ukupno je prikupljeno 2381,00 kn.

Više fotografija pogledajte na Facebook ili Instagram stranici RVC Split.

Lučka biciklijada 2021 2

Lučka biciklijada 2021 3

 

Organizacija događanja sufinancirana je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a osvježenje za natjecatelje sufinancirali su Naturali d.o.o. i Sandwich bar Rizzo Split.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.