naziv

Održana međunarodna konferencija „Volontiranje u integraciji i krizi – izazovi i pogled u budućnost“

 

Udruga "MI" - Split 22. rujna 2021. godine u Hotelu Park je organizirala međunarodnu konferenciju pod nazivom „Volontiranje u integraciji i krizi – izazovi i pogled u budućnost“.

Razgovarali smo o volontiranju s izbjeglicama u krizi i u procesu integracije s Centrom za mirovne studije, JRS-om (Isusovačkom službom za izbjeglice) i udrugom "Are You Syrious?" te o organiziranju volontera u krizama pandemije i potresa sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost Solidarna, Udruga MoSt, Udruga ZvoniMir i Društvom Crvenoga križa Splitsko-dalmatinske županije. Čuli smo prezentacije o istraživanjima na temu kriznog volontiranja koje su proveli Filozofski fakultet u Splitu, Udruga "MI" - Split i CSV Milano (Volonterski centar Milano). Predstavnice CEV-a (Centra za europsko volontiranje) i Hrvatskog centra za razvoj volonterstva predstavile su važne dokumente i smjernice za razvoj volonterstva i osobito kriznog volontiranja.

Cijeli program konferencije dostupan je OVDJE.

Konferencija se održala u okviru projekta „Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize“, koji se provodi na području 5 europskih zemalja – Hrvatske, Belgije, Italije, Srbije i Poljske. Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partneri su Centar za europsko volontiranje, Hrvatski centar za razvoj volonterstva, udruga Srbija u pokretu, zaklada Common thing i Volonterski centar Milano. Projekt je financiran sredstvima programa Europa za građane.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.