naziv

Edukativni video "Kako organizirati (školsku) volontersku akciju?"

 

U sklopu projekta “Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice” izrađen je edukativni video “Kako organizirati (školsku) volontersku akciju”. Video je namijenjen učenicima – volonterima koji unutar svoje škole mogu organizirati i sudjelovati u volonterskim akcijama unutar ili izvan škole, u suradnji s nekom organizacijom iz zajednice. Volonterska akcija je aktivnost kojom se želi riješiti neki stvaran i konkretan problem u školi ili lokalnoj zajednici, u relativno kratkom roku. 

Ilustracije je izradila Ana Glažar, video je animirao Davor Jugovac, scenarij su napravile Tamara Fabac i Marta Hauser (Udruga SMART, Rijeka) i glas je dala Marta Hauser.

Video možete pogledati niže.

Projekt “Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice”, usmjeren je osnaživanju doprinosa udruga održivom razvoju obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Nositelj projekta je udruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednice iz Zagreba, dok su partneri na projektu Udruga ˝MI˝-Split, Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti iz Zagreba, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju iz Splita te Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Projekt je 90% sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje kao podrška osnaživanju doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije u iznosu od 1.294.414,66 Kn. Stajališta izražena u ovom videu isključiva su odgovornost ODRAZ-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade RH.

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.