Volonterski centar Split

AKCIJA "ŠALJI DALJE"


Sjećate li se Trevora iz filma "Šalji dalje"? Odlučio je da će za troje ljudi učiniti dobro djelo i reći im da dobrotu šalju dalje...
Vjerovao je da će svijet biti ljepše mjesto za život ako svatko učini tri lijepe stvari za nekoga i to već danas!
Možda je to utopija, san, ali mi ćemo je danas slijediti i podijeliti vam 3 poklona, a vi 2 šaljite dalje!

POČINJE S TOBOM.....ŠALJI DALJE!

VOLONTERI 4. GIMNAZIJE, u okviru akcije mladih volontera


Akciju je provelo 135 mladih volontera iz 6 splitskih, kaštelanskih i trogirskih osnovnih i srednjih škola (O. Š. Mertojak, I gimnazija, II gimnazija, IV gimnazija, V gimnazija, Turističko ugostiteljska škola, Graditeljsko geodetska tehnička škola Split , srednja škola Ivan Lucić Trogir, Gimnazija Braće Radić Kaštela i osnovna škola Knez Trpimir Kaštel Gomilica),
4 splitske udruge (Split zdravi grad, Help, Skautski klub Marjan i Udruga srednjoškolaca grada Splita) te 1 institucije socijalne skrbi (Obiteljski centar splitsko dalmatinske županije).
Volonteri su podijelili građanima Splita, profesorima i učenicima svojih škola po tri promotivna paketa u kojima se nalazio Zlatni volonterski godišnjak 2008. i maštovita razglednica sa pozitivnom porukom o volontiranju, od kojih je svatko dva paketa trebao proslijediti dalje. Podijelilo se ukupno 1200 paketa.

{gallery}saljidalje{/gallery}
Navedeno događanje održano je u organizaciji Udruge Mi - Volonterskog centra Split uz potporu Grada Splita UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.