Volonterski centar Split

 

Uoči Međunarodnog dana volontera organiziramo edukaciju za volontere "Biti volonter". Edukacija će se održati online, u četvrtak, 3. prosinca 2020., u vremenu od 17:00 do 18:30 h. Na edukaciji ćete moći saznati više o tome koja su prava i odgovornosti volontera, koje mogućnosti za volontiranje imate i koje su dobrobiti volontiranja.

Za edukaciju se možete prijaviti do srijede, 2. prosinca, putem OVOG linka, a svi volonteri će nakon edukacije poštom dobiti potvrdu o sudjelovanju i volontersku knjižicu na poklon.

Edukacija se održava u sklopu programa Regionalnog volonterskog centra Split, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.