Volonterski centar Split

 

Hrvatski centar za razvoj volonterstva organizira u utorak, 8. prosinca 2020. godine nacionalnu konferenciju o volonterstvu pod nazivom „Dobro je što ste tu“. Konferencija će se održati online, putem Zoom aplikacije, u vremenu od 11:30 do 14:30.

Konferencija se održava u 2 panela, međunarodnom i nacionalnom panelu koji tematiziraju volontiranje i solidarnost u vrijeme krize, iskustva, utjecaj i perspektive volonterstva u budućnosti. Za međunarodni panel na kojem sudjeluju panelisti iz različitih zemalja Europe osiguran je prijevod na hrvatski jezik putem Zoom aplikacije.

Konferencija je namijenjena volonterskim centrima, organizatorima volontiranja, kao i ostalim relevantnim dionicima i donositeljima odluka u području razvoja volonterstva. Cijeli program konferencije možete preuzeti ovdje.

Sudjelovanje na konferenciji potrebno je prijaviti najkasnije do 6. prosinca 2020. putem prijavnog obrasca koji je dostupan ovdje.

Svim prijavljenim sudionicima bit će poslana poveznica za sudjelovanje na konferenciji na e-mail naveden u prijavnici dan prije održavanja konferencije.

Nacionalna konferencija o volonterstvu dio je projekta "Radius volonterstva" koji provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).