naziv

Održan prvi međunarodni webinar u sklopu projekta VOCIS

U sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize" (VOCIS) 22.10.2020. održao se istoimeni međunarodni webinar u organizaciji Centra za europsko volontiranje.

Tijekom trosatnog webinara, sudionici su imali priliku čuti više o aktivnostima, rezultatima i ciljevima samog projekta, ali i o načinima uključivanja volontera u rješavanje kriznih situacija. Predstavljeno i je međunarodno istraživanje nastalo kroz projekt, o stavovima o (kriznom) volontiranju. U sklopu panela posvećenog predstavljanju rezultata istraživanja, raspravljalo se o mogućnostima i načinima motiviranja volontera koji se aktiviraju za vrijeme neke (društvene, epidmiološke, humanitarne) krize za dugoročni volonterski angažman, kao i o ulozi volonterstva u društvu te potrebi za većom promocijom pozitivnih društvenih angažmana.
Na webinaru su sudjelovala 82 sudionika iz Italije, Hrvatske, Belgije, Bugarske, Cipra, Estonije, Finske, Francuske, Njemačke, Grčke, Irske, Nizozemske, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Španjolske i Velike Britanije.

Projekt Vocis financiran je iz fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Srbija u poketu (Srbija), Centar za europsko volontiranje (Belgija), CSV Milan (Italija) i Fundacja Rzecz Spoleczna (Poljska).

vocis

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.