Volonterski centar Split

 

Volonterski centar Udruge "MI" - Split 10., 11. i 17. studenog 2020., u vremenu od 17:30 do 19:30 h organizira online edukaciju pod nazivom "Menadžment volonterskih programa u odgojno-obrazovnim ustanovama".

Na edukaciji će sudionici moći saznati više o procesu upravljanja volonterima u odgojno-obrazovnim ustanovama, o pratećoj administraciji, a dobit će i primjere dobre prakse organiziranja volonterskih inicijativa u osnovnim i srednjim školama.

Edukacija će biti organizirana putem platforme Skype for business (upute se nalaze na linku: https://www.udruga-mi.hr/online). Rok za prijavu je srijeda, 4. studenog 2020. g., a prijaviti se možete putem OVOG linka. 

Svaki/-a sudionik/-ica edukacije primit će poštom ovjerenu i tiskanu potvrdu o sudjelovanju.

Edukacija je organizirana u sklopu programa regionalnog volonterskog centra Split, sufinanciranog od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.