naziv

Kako smo Splitu obilježili 5. 12.

Tradicionalnim Balom volontera, održanim 4.12. 2008. u hotelu Le Meridien Lav, obilježen je ovogodišnji Međunarodni dan volontera. 426 uzvanika družilo se i zabavljalo na cjelovečernjoj zabavi: predstavnici i volonteri 50 nevladinih organizacija s područja splitsko dalmatinske županije (Split, Kaštela, Solin, Omiš, Makarska, Sinj), 6 splitskih srednjih i osnovnih škola, predstavnici poslovnog sektora, državnih institucija, lokalnih vlasti i medija.

Dodijeljeno je 63 priznanja za volontere i 38 zahvalnica podupirateljima volonterskog rada i to u 9 kategorija: Naša dica i naša mladost, Obitelj, Zaštita/očuvanje zdravlja, Jednake mogućnosti, Zdravi okoliš, Aktivni građani, Prava za sve, Treća dob-zlatna dob i Ovisnost nije đir. Ove godine smo po drugi put tiskali Zlatni volonterski godišnjak gdje su predstavljeni volonteri i podupiratelji u 9 navedenih kategorija iz 41 organizacije i institucije (OCD-a, institucije socijalne skrbi i škola).
Po prvi put, kao dio ovogodišnjeg obilježavanja Dana volontera, Savjet za izbor udruge godine donio je odluku o dodjeli priznanja za

1. UDRUGU GODINE 2008.
To su STUDIO RAZVOJNIH INICIJATIVA I UDRUGA ZA PROMOCIJU KULTURE MLADIH SPLITSKI.PORTAL za projekt Info zona-informativni centar za mlade i
MUOSID - MREŽA UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM DALMACIJE

2. PROJEKT GODINE 2008.
„A DI SI TI?“ UDRUGE MoSt,
te projekt „PLES S ANĐELIMA“ UDRUGE SPLIT ZDRAVI GRAD.
Također je dodijeljeno i PRIZNANJE ZA POSEBAN DOPRINOS VOLONTERSTVU U 2008. GODINI SKAUTSKOM KLUBU MARJAN.


Rastući broj zainteresiranih za sudjelovanje u proslavi ovog datuma i dalje je važna povratna informacija o važnosti i značaju događaja.

Navedeno događanje održano je u organizaciji Udruge Mi - Volonterskog centra Split uz potporu Grada Splita UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te hotela Le Meridien Lav.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.