Volonterski centar Split

Tradicionalnim Balom volontera, održanim 4.12. 2008. u hotelu Le Meridien Lav, obilježen je ovogodišnji Međunarodni dan volontera. 426 uzvanika družilo se i zabavljalo na cjelovečernjoj zabavi: predstavnici i volonteri 50 nevladinih organizacija s područja splitsko dalmatinske županije (Split, Kaštela, Solin, Omiš, Makarska, Sinj), 6 splitskih srednjih i osnovnih škola, predstavnici poslovnog sektora, državnih institucija, lokalnih vlasti i medija.

Dodijeljeno je 63 priznanja za volontere i 38 zahvalnica podupirateljima volonterskog rada i to u 9 kategorija: Naša dica i naša mladost, Obitelj, Zaštita/očuvanje zdravlja, Jednake mogućnosti, Zdravi okoliš, Aktivni građani, Prava za sve, Treća dob-zlatna dob i Ovisnost nije đir. Ove godine smo po drugi put tiskali Zlatni volonterski godišnjak gdje su predstavljeni volonteri i podupiratelji u 9 navedenih kategorija iz 41 organizacije i institucije (OCD-a, institucije socijalne skrbi i škola).
Po prvi put, kao dio ovogodišnjeg obilježavanja Dana volontera, Savjet za izbor udruge godine donio je odluku o dodjeli priznanja za

1. UDRUGU GODINE 2008.
To su STUDIO RAZVOJNIH INICIJATIVA I UDRUGA ZA PROMOCIJU KULTURE MLADIH SPLITSKI.PORTAL za projekt Info zona-informativni centar za mlade i
MUOSID - MREŽA UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM DALMACIJE

2. PROJEKT GODINE 2008.
„A DI SI TI?“ UDRUGE MoSt,
te projekt „PLES S ANĐELIMA“ UDRUGE SPLIT ZDRAVI GRAD.
Također je dodijeljeno i PRIZNANJE ZA POSEBAN DOPRINOS VOLONTERSTVU U 2008. GODINI SKAUTSKOM KLUBU MARJAN.


Rastući broj zainteresiranih za sudjelovanje u proslavi ovog datuma i dalje je važna povratna informacija o važnosti i značaju događaja.

Navedeno događanje održano je u organizaciji Udruge Mi - Volonterskog centra Split uz potporu Grada Splita UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te hotela Le Meridien Lav.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).