Volonterski centar Split

Jesenski kongres o volonterstvu u organizaciji Centra za europsko volontiranje (CEV) održao se online od 21. do 23. listopada. Kongres se sastojao od četiri dijela: generalne skupštine CEV-a, webinara "VOCIS - Volunteers as a force of solidarity in times of crisis", predstavljanje kandidata za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2022 i webinara "Sewing Solidarity Together". Kongres je financiran od strane programa EU za građane i Grada Padove, a na njemu su sudjelovali predstavnici neprofitnih organizacija, gradova i općina te EU institucija.

Predstavnice Udruge "MI" - Split Tanja Tešija, Tijana Tešija i Antonia Matković sudjelovale su u webinaru VOCIS (Volunteers as a Force of Solidarity in Times of Crisis - Volonteri kao snaga solidarnosti u vremenima krize) te predstavile istoimeni projekt  sufinanciran iz programa EU za građane, kao i rezultate međunarodnog istraživanja o (kriznom volontiranju). Cijeli program webinara može se pronaći OVDJE, a preliminarne rezultate istraživanja OVDJE

prezentacija vocis

eu za građane

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.