Volonterski centar Split

 

Dani volonterskog rada će se ove godine, 23. put po redu, održati 26. rujna, u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira. S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ove godine ćemo održati samo javnu humanitarnu manifestaciju na otvorenom uz predstavljanje udruga i javnih institucija, njihovih proizvoda i rukotvorina kao i njihovih volonterskih programa na štandovima u splitskom Strossmayerovom parku (Đardinu).

Tradicionalno, dio novca od prodaje proizvoda sve organizacije doniraju za jednu udrugu koja svoju potrebu za financiranjem prijavljuje putem našeg prijavnog obrasca i koju će Savjet Volonterskog centra Split izglasati na svom sastanku.

Na OVOJ poveznici možete preuzeti prijavni obrazac za potporu. Pri prijavi imajte na umu da se prikupljenim novcem mogu financirati dodatni materijali i oprema nužni za rad udruge, sanacija i/ili prilagodba prostora za korisnike i slično. Prikupljenim novcem ne mogu se financirati troškovi režija, troškovi putovanja, plaće zaposlenog osoblja, kao ni naknade za honorarne suradnike (ugovor o djelu, autorski ugovor, studentski ugovor).

Rok za slanje prijavnog obrasca za potporu je petak 11. rujna 2020. g. 

Prijave za sudjleovanje na štandovima i u kulturno-zabavnom programu kreću od sljedećeg tjedna.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).