Volonterski centar Split

 

Udruga "MI" - Split započela je s provedbom međunarodnog istraživanja o stavovima o (kriznom) volontiranju. Istraživanje se provodi u 5 europskih zemalja, u sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize". Projekt je financiran sredstvima fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Europski volonterski centar - CEV (Belgija), Volonterski centar Milano (Italija), organizacija Srbija u pokretu (Srbija) i zaklada Common thing (Poljska).

Istraživanjem planiramo obuhvatiti minimalno 500 ispitanika s područja cijele Hrvatske. Upitnik možete pronaći na slejdećoj poveznici: https://vocis.limequery.com/694744?lang=hr.

Opći cilj projekta je je doprinijeti osnaživanju i promociji volonterstva, naglašavajući pritom doprinos volontera tijekom izbjegličke i migrantske krize. Specifični projektni cilj je ispitati stavove o volontiranju općenito i za vrijeme krizne situacije te promovirati volonterstvo kao snagu solidarnosti i demokracije u Europi.

Iako je projekt napisan kao odgovor na migrantsku krizu, svjesni činjenice da se trenutno nalazimo u drugačijoj vrsti krize, istraživanjem smo obuhvatili i stavove i iskustva vezana za volontiranje tijekom aktualne pandemije koronavirusa.

Rezultate međunarodnog istraživanja objavit ćemo na javnim događanjima te na našim web stranicama i društvenim mrežama.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).