naziv

Poziv za sudjelovanje u međunarodnom istraživanju o kriznom volontiranju

 

Udruga "MI" - Split započela je s provedbom međunarodnog istraživanja o stavovima o (kriznom) volontiranju. Istraživanje se provodi u 5 europskih zemalja, u sklopu projekta "Volonteri kao snaga solidarnosti u vrijeme krize". Projekt je financiran sredstvima fonda Europa za građane. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva (Hrvatska), Europski volonterski centar - CEV (Belgija), Volonterski centar Milano (Italija), organizacija Srbija u pokretu (Srbija) i zaklada Common thing (Poljska).

Istraživanjem planiramo obuhvatiti minimalno 500 ispitanika s područja cijele Hrvatske. Upitnik možete pronaći na slejdećoj poveznici: https://vocis.limequery.com/694744?lang=hr.

Opći cilj projekta je je doprinijeti osnaživanju i promociji volonterstva, naglašavajući pritom doprinos volontera tijekom izbjegličke i migrantske krize. Specifični projektni cilj je ispitati stavove o volontiranju općenito i za vrijeme krizne situacije te promovirati volonterstvo kao snagu solidarnosti i demokracije u Europi.

Iako je projekt napisan kao odgovor na migrantsku krizu, svjesni činjenice da se trenutno nalazimo u drugačijoj vrsti krize, istraživanjem smo obuhvatili i stavove i iskustva vezana za volontiranje tijekom aktualne pandemije koronavirusa.

Rezultate međunarodnog istraživanja objavit ćemo na javnim događanjima te na našim web stranicama i društvenim mrežama.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.