Volonterski centar Split

Solidarnost nema granica. Tako bi trebalo biti uvijek, ali osobito je tako u slučaju koronavirusa koji ne razlikuje spol, boju kože, etničku pripadnost, socijalni položaj i podrijetlo. I upravo se tu rodila ideja nekih od dalmatinskih udruga na zajedničko djelovanje kako bi se prikupila sredstva te kako bi na taj način omogućili KBC-u Split da pribavi opremu potrebnu za borbu protiv COVID-19.

U ovaj apel smo se uključili zajedno, ne gledajući na ideologiju, uvjerenja, predrasude već s namjerom da pokažemo kako smo najjači kad je najteže. Zbog svega što se događa posljednjih mjeseci smatramo našom moralnom i civilnom dužnošću sve vas pozvati da stanemo rame uz rame. U ovom apelu obraćamo se svima vama, svim fizičkim i pravnim osobama, svim ljudima dobre volje. 
Iako znamo da u ovoj situaciji svaki pojedinac proživljava svoju osobnu dramu, obraćamo se svim građanima Splita i okolice da svatko od vas ako je u mogućnosti donira određenu pomoć na račun KBC-a Split, jer nitko od nas nije siguran da u narednom razdoblju pribavljena oprema neće trebati za spašavanje upravo našeg života ili života naših bližnjih.

Svoje donacije možete uplatiti na sljedeći način:

Za fizičke osobe:
Državni proračun
IBAN HR12 1001 0051 863 000160
Poziv na broj: HR65 7595-019-26418-010
Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID-19

Za pravne osobe:
Državni proračun
IBAN HR12 1001 0051 863 000160
Poziv na broj HR65 7595-035-26418-010
Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID_19

Apel zajednički potpisuju:

Comunita Mondo Nuovo
Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu
Hrvatska udruga Benedikt
Hrvatsko društvo za bolesti jetre “Hepatos”
Humanitarna organizacija “Zajednica Susret”
Liga za prevenciju ovisnosti
Studentski katolički centar Split – SKAC_ST
Udruga “MI” – Split
Udruga ANST 1700
Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat
Udruga Domine
Udruga HELP
Udruga Mentor
Udruga MoSt
Udruga nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije
Udruga San Patrignano
Udruga za palijativnu skrb Split
Zajednica Pape Ivana XXIII.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).