Volonterski centar Split

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, čiji je osnivač i Udruga "MI" - Split, sudjeluje u provedbi partnerskog projekta "Slijedi svoju viziju - Obiteljsko volontiranje kao novi oblik angažmana" financiranog iz programa Erasmus+.

U sklopu projektnih aktivnosti, istražujemo mogućnosti uključivanja obitelji u volonterske aktivnosti u organizacijama koje primaju volontere. Na OVOJ poveznici možete naći upitnik za volontere i volonterke, a na OVOJ upitnik za organizacije koje uključuju volontere. Molim vas da upitnik pošaljete svojim kontaktima, suradnim organizacijama i volonterima te ga, ako želite, ispunite i sami u ime svoje organizacije, najkasnije do petka 20. ožujka 2020. Upitnik se može ispuniti bez obzira na to imate li ili nemate iskustva s obiteljskim volontiranjem.

Ako možda imate u svojoj organizaciji neku dobru praksu vezanu uz obiteljsko volontiranje i želite je podijeliti s nama s ciljem daljnjeg razvoja ovog inovativnog oblika volontiranja, molimo vas da nas kontaktirate na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na: 021/329-137.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).