Volonterski centar Split

 

Na svečanoj proslavi Međunarodnog dana volontera ove godine je sudjelovalo oko 180 volontera te predstavnika civilnog sektora i javnih ustanova s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske te Dubrovačko-neretvanske županije.

Na proslavi je dodijeljena nagrada za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“Udruzi osoba s invaliditetom „Sunce“ - Makarska. Nagrada „Vinka Luković“ ustanovljena je 2010. godine u spomen na veliku dubrovačku humanitarku i volonterku koja je živjela i radila u Splitu i koja je svoj život posvetila pomaganju osobama s invaliditetom te starijima i nemoćnima.
Dodijeljena su i tri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2019. godini – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“, Ligi za prevenciju ovisnosti, Udruzi osoba s invaliditetom „Agape“ - Omiš i Udruzi Kredenca - Tučepi.
Od ove godine se dojeljuje i nagrada „Davor Belaić“ za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama s područja četiri južne županije. Nagradu je dobila učiteljica Ines Ivanovski, iz OŠ Lučac, a priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u odgojno-obrazovnim ustanovama dobile su Ana Topić iz Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i Marijana Munitić iz IV. gimnazije „Marko Marulić“ Split.

međunarodni dan volo 2019

Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica, a program su obogatila i tri glazbena nastupa – udruge Glazbene niti ljubavi, harmonikaša Vlahe Botice iz Glazbenog učilišta Amadeus i glazbene skupine Centra Zlatno doba Udruge „MI“ - Split.

Više fotografija potražite na našoj Facebook stranici.

Proslava je održana uz podršku Županije Splitsko-dalmatinske i Grada Splita te uz gostoprimstvo Hrvatske odvjetničke komore.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).