Volonterski centar Split

 

Volonterski centar Udruge "MI" - Split objavljuje natječaj za dodjelu Godišnje nagrade za razvoj i promociju volonterstva „Vinka Luković” i prvi put dosad - za dodjelu Godišnje nagrade za koordinatore volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama "Davor Belaić" za 2019. godinu.

Nagrada "Vinka Luković" se dodjeljuje pravnim osobama - neprofitnim organizacijama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti na području četiriju dalmatinskih županija (Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) za razdoblje od 1. siječnja 2019. do 31. listopada 2019. godine. Organizatori volontiranja mogu prijaviti vlastitu, ali i neku drugu organizaciju za koju smatraju da nagradu zaslužuje. Na OVOM linku možete preuzeti Upute za prijavu, a na OVOM Obrazac za prijavu na natječaj.

Nagrada "Davor Belaić" se dodjeljuje fizičkim osobama - koordinatorima volontera u odgojno-obrazovnim ustanovama za doprinos razvoju školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u odgojno-obrazovnim ustanovama na području četiriju dalmatinskih županija (Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije) za razdoblje od 1. siječnja 2019. do 31. listopada 2019. godine. Na OVOM linku možete preuzeti Upute za prijavu, a na OVOM Obrazac za prijavu na natječaj.

Rok za prijavu na natječaj je petak, 15. studenog 2019. g., a javna objava dobitnika nagrade bit će na svečanoj proslavi Međunarodnog dana volontera. 

Svečanost dodjele navedenih nagrada i zahvalnica za volontere održat će se 5.12.2019. godine u prostorijama HOK-a u Splitu. Proslavu Međunarodnog dana volontera financijski podržavaju Županija Splitsko-dalmatinska i Grad Split.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.