Volonterski centar Split

 

Dani volonterskog rada tradicionalna su manifestacija koju Volonterski centar Udruge "MI" - Split organizira već 22. godinu zaredom s ciljem promocije i razvoja volonterstva. Ove godine Dane volonterskog rada organiziramo u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira i trajat će čak tri dana - od 23. do 25. svibnja 2019. g. 

U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine organiziramo okrugli stol/fokus grupu za mlade volontere - 10-ak volontera sudjeluje u fokus grupi na temu volontiranja mladih. Zaključci fokus grupe koristit će kao nadopuna kvantitativnom istraživanju o volontiranju mladih u gradu Splitu. Navedeno događanje je zatvoreno za ostale sudionike.
U petak, 24. svibnja 2019. g. u vremenu od 11 do 13 h u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u suradnji s Udrugom MoSt organiziramo tribinu pod nazivom “Volontiranje mladih: stavovi, iskustva i praksa”. Program tribine možete preuzeti OVDJE.
U subotu, 25. svibnja 2019. g. organiziramo humanitarno-prodajnu izložbu na štandovima sa zabavnim programom u Strossmayerovom parku (Đardinu) - od 9 do 12 h. Sve donacije ove godine, prema odluci višečlanog Savjeta Volonterskog centra Split, idu Udruzi za sindrom Down-21, za kupnju laptopa koji će im služiti za glazbene radionice i pripremu članaka i fotografija za časopis Suncokret koji se izdaje jednom godišnje. Ako se slučajno još niste prijavili za štand, a želite sudjelovati, molimo vas da to obavite najkasnije danas.

Veselimo se vašem dolasku!


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).