naziv

Padova - prijestolnica volontiranja za 2020. godinu

 

Europski volonterski centar (CEV) povodom Međunarodnog dana volontera 5. prosinca 2018. g. proglasio je pobjednika natječaja za prijestolnicu volontiranja u 2020. godini. Nakon Aarhusa (Danska) koji je ove godine bio prijestolnica, slijede Košice (Slovačka) u 2019. godini te Padova (Italija) u 2020. godini.

​Natječaj za europsku volontersku prijestolnicu provodi CEV s ciljem promocije volonterstva na lokalnoj razini kroz podršku gradovima i općinama koje podupiru i jačaju partnerstva s volonterskim centrima i organizatorima volontiranje te koji promiču volontiranje i utjecaj volontera na lokalnu zajednicu.
​​
Evo kako je žiri ovogodišnjeg natječaja objasnio svoju odluku: "Padova pokazuje brojne primjere kako gradske vlasti podržavaju i potiču volontiranje različitih društvenih skupina te potiču rad različitih organizacija koje primaju volontere. Gradske vlasti prepoznaju utjecaj volontiranja na inkluziju ranjivih skupina u društvo, a uz podršku Ureda za mlade u Gradu Padovi i kroz program Europskih snaga solidarnosti, tražiteljima azila pruža se mogućnost volontiranja."

Cijelu izjavu žirija možete pročitati ovdje.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.