Volonterski centar Split

 

5. prosinca 2018. održali smo svečanu proslavu Međunarodnog dana volontera, 18. po redu u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Crkvi sv. Filipa Nerija, Osnovnoj školi „Grohote“ i Udruzi leukemije i limfomi - Split.

Crkva sv. Filipa Nerija trenutno broji oko 120 aktivnih volontera koji organiziraju poludnevna, jednodnevna i višednevna hodočašća, izlete, susrete i druženja za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji.
OŠ „Grohote" broji tek 50-ak učenika, no istaknuti su organiziranju volontiranja koje spaja starije i mlađe stanovnike otoka, tvrtke i učenike. Sudjeluju u volontiranju i izvan otoka te u brojnim humanitarnim akcijama.
Udruga Leukemije i limfomi – Split ove godine slavi 20 godina postojanja. U humanitarnu akciju "Tako mala, tako snažna" su se ove godine uključili brojni volonteri koji su sudjelovali u provedbi više manjih akcija s ciljem pokretanja programa transplantacije matičnih stanica u KBC-u Split.vinka lukovic 2018

Dodijeljena su i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2018. godini – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“, Hrvatskom planinarskom društvu Veliko brdo, Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St) i Udruzi „Dobre vile“.
Ove godine smo, iznimno, dodjelili i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar.
Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica, a program su obogatila i četiri glazbena nastupa – udruge Glazbene niti ljubavi, pijanista Tome Kuščevića i Petre Matetić te Domagoja Latinca i Vatrena Maganića na akustičnoj gitari.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici Volonterskog centra Split te na OVOM linku.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).