naziv

Svečano proslavljen Međunarodni dan volontera 5.12.

 

5. prosinca 2018. održali smo svečanu proslavu Međunarodnog dana volontera, 18. po redu u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split.

Na proslavi su se dodijelile tri nagrade za promociju i razvoj volonterstva „Vinka Luković“ – Crkvi sv. Filipa Nerija, Osnovnoj školi „Grohote“ i Udruzi leukemije i limfomi - Split.

Crkva sv. Filipa Nerija trenutno broji oko 120 aktivnih volontera koji organiziraju poludnevna, jednodnevna i višednevna hodočašća, izlete, susrete i druženja za osobe s invaliditetom i članove njihovih obitelji.
OŠ „Grohote" broji tek 50-ak učenika, no istaknuti su organiziranju volontiranja koje spaja starije i mlađe stanovnike otoka, tvrtke i učenike. Sudjeluju u volontiranju i izvan otoka te u brojnim humanitarnim akcijama.
Udruga Leukemije i limfomi – Split ove godine slavi 20 godina postojanja. U humanitarnu akciju "Tako mala, tako snažna" su se ove godine uključili brojni volonteri koji su sudjelovali u provedbi više manjih akcija s ciljem pokretanja programa transplantacije matičnih stanica u KBC-u Split.vinka lukovic 2018

Dodijeljena su i četiri priznanja za poseban doprinos razvoju volonterstva u 2018. godini – Hrvatskom planinarskom društvu „Mosor“, Hrvatskom planinarskom društvu Veliko brdo, Studentskom katoličkom centru Split (SKAC_St) i Udruzi „Dobre vile“.
Ove godine smo, iznimno, dodjelili i posthumno priznanje za izniman doprinos razvoju školskog volontiranja profesoru Davoru Belaiću, koji je godinama vodio volontersku skupinu Klub mladih matematičara pri OŠ Sućidar.
Zaslužnim volonterima i podupirateljima volonterskog rada dodijeljeno je 100-ak zahvalnica, a program su obogatila i četiri glazbena nastupa – udruge Glazbene niti ljubavi, pijanista Tome Kuščevića i Petre Matetić te Domagoja Latinca i Vatrena Maganića na akustičnoj gitari.

Fotografije možete pogledati na Facebook stranici Volonterskog centra Split te na OVOM linku.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.