Volonterski centar Split

 

Ove godine Dane volonterskog rada obilježavamo 21. i 26. svibnja. U ponedjeljak, 21. svibnja, održali smo konferenciju pod nazivom „Pokretačka snaga volontiranja“, a ovu subotu (26. svibnja) nas očekuje humanitarno-prodajna izložba uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu) koja će se održati u vremenu od 9 do 13 sati.

Na štandovima u Đardinu bit će šareno i raznoliko. Posjetitelji će moći kupiti rukotvorine 32 različite udruge i ustanove, prirodne proizvode školskih zadruga, knjige, nakit i ukrase. Studenti stomatologije okupljeni u udruzi Zubolina educirat će najmlađe o važnosti pravilne zubne higijene uz prigodne igre i kvizove, učenice Obrtničke škole plest će pletenice u zamjenu za donacije, a Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija spremat će hranu za posjetitelje. Učitelji joge iz udruge Dharma yoga Split demonstrirat će jogu za sve zainteresirane, a u Foto fun kabini građani će moći besplatno napraviti šaljive fotografije s raznim rekvizitima kao uspomenu na 21. Dane volonterskog rada.

Na štandovima će se moći i saznati više o mogućnostima uključivanja u volontiranje u sklopu volonterskih programa različitih udruga i ustanova, a Volonterski centar Split će dijeliti prijavnice za volontiranje.

U kulturno-zabavnom programu događanja sudjelovat će brojne udruge i javne institucije, ali i različite plesne skupine.

Kao i prethodnih godina, novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja bit će usmjeren jednoj udruzi u potrebi. Odlukom savjeta Volonterskog centra Split, ove godine će donacije biti usmjerene Udruzi Dyxy, za kupnju uređaja za Neurofeedback (NFB). Radi se o neinvazivnoj suvremenoj metodi stimuliranja oštećenih područja u mozgu, a koja se koristi kao jedna od vodećih metoda u ublažavanju smetnji čitanja i pisanja kod osoba s disleksijom. Svoje donacije za ovu humanitarnu akciju građani mogu uplatiti na podračun otvoren posebno za ovu prigodu: HR79 2330 0031 5345 4002 7 (s naznakom: „Dani volonterskog rada – za Dyxy“).

Manifestaciju Dani volonterskog rada organiziramo u sklopu nacionalne kampanje Hrvatska volontira, u koju je ove godine uključeno 70 gradova diljem Hrvatske. U subotu je ujedno i zadnji dan tjedna Hrvatska volontira.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).