naziv

Volonteri u parku - obilježavanje Svjetskog dana tjelesne aktivnosti i Svjetskog dana zdravlja

 

U okviru nacionalnog programa "Živjeti zdravo" u subotu, 7. travnja 2018. između 10 i 13 sati u gradskom parku u Solinu povodom obilježavanja Svjetskog dana tjelesne aktivnosti i Svjetskog dana zdravlja održat će se javnozdravstvena akcija.

U sklopu akcije, učitelji Žana Đogaš i Ante Kolić iz splitske udruge Dharma Yoga Split, održat će sat joge za odrasle i djecu. Žana i Ante certificirani su učitelji joge i iskusni mentori koji će nam u sklopu ove akcije pokazati kako joga može biti koristan alat za jačanje tijela i duha u skladu s principima zdravog življenja.

Akcija se održava u sklopu nacionalnog programa "Živjeti zdravo" – komponente Zdravlje i okoliš, čiji je provoditelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a aktivnosti se provode u suradnji s županijskim Zavodom za javno zdravstvo, gradom Solinom i ostalim organizacijama u lokalnoj zajednici.
Glavna aktivnost unutar komponente Zdravlje i okoliš je „Volonteri u parku“. Za vrijeme trajanja projekta, u gradskom parku u Solinu redovito će biti organizirane akcije s ciljem promicanja zdravih stilova života, razvoja zdravih navika, promicanja prosocijalnog ponašanja i aktivnog provođenja slobodnog vremena.

Program „Živjeti zdravo“ provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, krovna javnozdravstvena ustanova koja zajedno s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo brine o zdravlju hrvatskih građana. Riječ je o programu promocije pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti radi prevencije debljine, očuvanja i unaprjeđenja mentalnog te spolnog i reproduktivnog zdravlja.
Cilj projekta „Živjeti zdravo“ je unaprjeđenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-2020.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.