Volonterski centar Split

 

U okviru nacionalnog programa "Živjeti zdravo" u subotu, 7. travnja 2018. između 10 i 13 sati u gradskom parku u Solinu povodom obilježavanja Svjetskog dana tjelesne aktivnosti i Svjetskog dana zdravlja održat će se javnozdravstvena akcija.

U sklopu akcije, učitelji Žana Đogaš i Ante Kolić iz splitske udruge Dharma Yoga Split, održat će sat joge za odrasle i djecu. Žana i Ante certificirani su učitelji joge i iskusni mentori koji će nam u sklopu ove akcije pokazati kako joga može biti koristan alat za jačanje tijela i duha u skladu s principima zdravog življenja.

Akcija se održava u sklopu nacionalnog programa "Živjeti zdravo" – komponente Zdravlje i okoliš, čiji je provoditelj Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a aktivnosti se provode u suradnji s županijskim Zavodom za javno zdravstvo, gradom Solinom i ostalim organizacijama u lokalnoj zajednici.
Glavna aktivnost unutar komponente Zdravlje i okoliš je „Volonteri u parku“. Za vrijeme trajanja projekta, u gradskom parku u Solinu redovito će biti organizirane akcije s ciljem promicanja zdravih stilova života, razvoja zdravih navika, promicanja prosocijalnog ponašanja i aktivnog provođenja slobodnog vremena.

Program „Živjeti zdravo“ provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, krovna javnozdravstvena ustanova koja zajedno s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo brine o zdravlju hrvatskih građana. Riječ je o programu promocije pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti radi prevencije debljine, očuvanja i unaprjeđenja mentalnog te spolnog i reproduktivnog zdravlja.
Cilj projekta „Živjeti zdravo“ je unaprjeđenje zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreiranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.
Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014.-2020.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).