naziv

Poziv za iskaz interesa za uvođenje Standarda kvalitete za volonterske centre

Pozivamo sve volonterske centre da iskažu interes za uvođenje Standarda kvalitete za volonterske centre u unaprjeđenja rada i stjecanja oznake kvalitete. Iskaz interesa prvi je korak koji će prethoditi procesu procjene volonterskih centara i dodjele oznake kvalitete. O početku procesa procjene bit ćete naknadno obaviješteni.

Volonterski centri (VC) djeluju kao kontakt točke koje povezuju, podržavaju i osnažuju građane i organizacije koji žele volontiranjem izgrađivati sebe i svoje zajednice i doprinijeti rješavanju konkretnih problema i potreba u društvu.

Proces procjene volonterskih centara i dodjele oznake kvalitete volonterskim centrima uspostavio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV). Osmislili smo ih u želji da organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomognemo da kvalitetnije i lakše ostvaruju ovu ulogu, na korist svojih osnovnih korisnika – građana (volontera) i organizatora volontiranja, kao i drugih dionika na koje utječu.

Svrha procesa procjene kvalitete rada volonterskih centara je:

  • pomoći volonterskim centrima da se kroz kvalitetu usluga istaknu u svojim zajednicama te zadobiju njihovo povjerenje;
  • definirati osnovnu razinu usluge koju svaki volonterski centar mora pružati građanima (volonterima) i organizatorima volontiranja te ostalim korisnicima i dionicima;
  • pružiti jasan i objektivan okvir za procjenu kvalitete i reviziju aktivnosti;
  • usvajanje novih znanja i postizanje odgovornosti prema korisnicima i donatorima.

HCRV, kroz regionalne volonterske centre (RVC), osigurava potrebnu podršku volonterskim centrima koji žele u svojem radu postići postavljene standarde.

Svi zainteresirani volonterski centri iskaz interesa mogu ispuniti putem ovog obrasca koji onda dostavite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Standarde kvalitete za volonterske centre možete pronaći ovdje.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.