Volonterski centar Split

brosura prevencija nasilja

Projekt “Volontiranjem protiv nasilja” zajednički su, uz podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, proveli Volonterski centar Udruge „MI“ – Split i Lokalni volonterski centar Dubrovnik (Udruga BONSAI) u partnerstvu s osnovnim školama Pučišća (otok Brač), Stobreč (Split) te osnovnom školom Antuna Masle (Orašac). Cilj projekta bio je educirati djecu o nasilju, štetnosti nasilja i oblicima prevencije nasilja.

Sastavni dio našeg projekta je i ova brošura čiji je cilj predstavljanje volontiranja kao alata u afirmiranju nenasilnog i pozitivnijeg okruženja za učenike, učeničkih iskustava u volonterskim aktivnostima te primjera dobre prakse koji uključuju radionice o nenasilju, što prvenstveno može poslužiti svima koji rade s djecom u osnovnim školama. Školski djelatnici, sudjelujući u projektu, dodatnim angažmanom pokazali su djeci kako djelovati volontiranjem protiv nasilja te primjerom demonstrirali vrstu ponašanja koja dokazuje da je škola uistinu mjesto nulte tolerancije na nasilje.

Autorice brošure su Anja Marković (Udruga BONSAI) te Antonia Matković i Tanja Tešija (Udruga "MI" - Split). Brošuru je uredila Nives Ivelja (Udruga "MI" - Split). Brošuru možete preuzeti OVDJE.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).