Volonterski centar Split

 

U okviru nacionalne manifestacije Hrvatska volontira od 22. do 27. svibnja 2017. godine održana je velika humanitarno-volonterska akcija „Velike stvari imaju male početke!“ u organizaciji OŠ Grohote.

U ovogodišnjoj aktivnosti, učenici i zaposlenici OŠ Grohote pokrenuli su sve stanovnike otoka Šolte i prikupljali odjeću, obuću, igračake, higijenske potrepštine i slatkiše za štićenike Dječjeg doma Maestral od 0 do 18 godina.HV Grohote 2

Uz učenike, roditelje i nastavnike OŠ Grohote u aktivnosti su sudjelovali i brojni korporativni volonteri - zaposlenici Dječjeg vrtića Grohote, GKMM - Knjižnice Grohote, Konzum - poslovnica Grohote, Studenac - poslovnica Grohote, Promet d.o.o. - djelatnici na Šolti, Hrvatska pošta d.d. - Poštanski ured Grohote, OPG Karlo Balić, OPG Frane Cecić, DVD Šolta i drugi koji su sudjelovali u prikupljanju, nošenju i prijevozu donacija.

Šoltani su ovom prilikom pokazali koliko toga se može napraviti kad se u volonterske aktivnosti uključe predstavnici korporativnog i neprofitnog (javnog) sektora. 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).