naziv

OŠ Grohote organizirala volontersku akciju za djecu i korporativne volontere

 

U okviru nacionalne manifestacije Hrvatska volontira od 22. do 27. svibnja 2017. godine održana je velika humanitarno-volonterska akcija „Velike stvari imaju male početke!“ u organizaciji OŠ Grohote.

U ovogodišnjoj aktivnosti, učenici i zaposlenici OŠ Grohote pokrenuli su sve stanovnike otoka Šolte i prikupljali odjeću, obuću, igračake, higijenske potrepštine i slatkiše za štićenike Dječjeg doma Maestral od 0 do 18 godina.HV Grohote 2

Uz učenike, roditelje i nastavnike OŠ Grohote u aktivnosti su sudjelovali i brojni korporativni volonteri - zaposlenici Dječjeg vrtića Grohote, GKMM - Knjižnice Grohote, Konzum - poslovnica Grohote, Studenac - poslovnica Grohote, Promet d.o.o. - djelatnici na Šolti, Hrvatska pošta d.d. - Poštanski ured Grohote, OPG Karlo Balić, OPG Frane Cecić, DVD Šolta i drugi koji su sudjelovali u prikupljanju, nošenju i prijevozu donacija.

Šoltani su ovom prilikom pokazali koliko toga se može napraviti kad se u volonterske aktivnosti uključe predstavnici korporativnog i neprofitnog (javnog) sektora. 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.