Volonterski centar Split

 

U okviru nacionalne manifestacije Hrvatska volontira od 22. do 27. svibnja 2017. godine održana je velika humanitarno-volonterska akcija „Velike stvari imaju male početke!“ u organizaciji OŠ Grohote.

U ovogodišnjoj aktivnosti, učenici i zaposlenici OŠ Grohote pokrenuli su sve stanovnike otoka Šolte i prikupljali odjeću, obuću, igračake, higijenske potrepštine i slatkiše za štićenike Dječjeg doma Maestral od 0 do 18 godina.HV Grohote 2

Uz učenike, roditelje i nastavnike OŠ Grohote u aktivnosti su sudjelovali i brojni korporativni volonteri - zaposlenici Dječjeg vrtića Grohote, GKMM - Knjižnice Grohote, Konzum - poslovnica Grohote, Studenac - poslovnica Grohote, Promet d.o.o. - djelatnici na Šolti, Hrvatska pošta d.d. - Poštanski ured Grohote, OPG Karlo Balić, OPG Frane Cecić, DVD Šolta i drugi koji su sudjelovali u prikupljanju, nošenju i prijevozu donacija.

Šoltani su ovom prilikom pokazali koliko toga se može napraviti kad se u volonterske aktivnosti uključe predstavnici korporativnog i neprofitnog (javnog) sektora. 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.