Volonterski centar Split

Volonterski centri Zagreb, Osijek i Split u sklopu projekta „Širenje područja suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“, organiziraju konferenciju i sajam volontiranja "Korporativno volontiranje". Konferencija će se održati u Zagrebu, u Forumu Zagreb, 27. travnja 2017. g. Cilj konferencije što veći broj tvrtki iz cijele Hrvatske upoznati s konceptom korporativnog volontiranja i potaknuti ih na njegovo uvođenje kao dijela društveno odgovornog poslovanja, čime doprinose izgradnji i povezivanju tvrtke, zaposlenika i zajednice u kojoj djeluju.

Tijekom cijelog dana, uz konferencijski dio bit će organiziran i sajam volontiranja u trajanju od 10 do 16 sati na kojem je zamišljeno da neprofitne organizacije izlažu materijale koji prikazuju njihov rad te opise volonterskih aktivnosti u koje se može uključiti poslovni sektor. Na taj način će predstavnici tvrtki imati priliku upoznati brojne organizatore volontiranja i aktivnosti u kojima mogu volontirati njihovi zaposlenici te se povezati i dogovoriti suradnju. Sajam je ujedno i dobra prilika za predstavljanje pripremljenih volonterskih akcija za manifestaciju Hrvatska volontira 2017., koja će se održati diljem Hrvatske u periodu od 22. do 27. svibnja 2017. Sudionici iz poslovnog sektora moći će se pobliže upoznati s aktivnostima i načinom provedbe te će, ako se odluče sudjelovati, i odabrati akcije u koje će se uključiti. Detaljan program konferencije možete preuzeti OVDJE.

Polazak za Zagreb bit će dan ranije, 26. travnja 2017. autobusom iz Splita. Prijevoz i noćenje s doručkom (u Hotelu "I", Ul. Ive Robića 2, 10 000 Zagreb) vam pokrivamo iz projektnog budžeta, kao i sudjelovanje na konferenciji s ručkom. Povratak u Split je 27. travnja 2017. g. u večernjim satima.

Prijavni obrazac (preuzmite ih na OVOM linku) možete poslati e-mailom najkasnije do 18. travnja 2017. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Budući da je broj mjesta za sudjelovanje ograničen, organizacije mogu prijaviti maksimalno 2 predstavnika/-ice. Kontakt osoba za dodatne informacije: Antonia Matković, tel: 021/329-139.

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).