Volonterski centar Split

 

Ove godine, jubilarni dvadeseti put zaredom, Volonterski centar Udruge "MI" - Split organizira manifestaciju Dani volonterskog rada. Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Već tradicionalno, Dane volonterskog rada obilježavamo tijekom dva dana - prvi dan je konferencijskog tipa, a drugi dan organiziramo humanitarno-prodajnu izložbu uz prigodni zabavni program u Strossmayerovom parku (Đardinu). Novac od donacija pojedinih organizacija nakon samog događanja usmjeren je potpori jednoj nevladinoj organizaciji.

Pozivamo nevladine organizacije da se prijave za financijsku potporu za provođenje akcija od šire društvene koristi ili ako imaju trenutnu važnu potrebu koju pokušavaju riješiti. Prijave za potporu kojom će se financirati redovne aktivnosti neće se moći prihvatiti.

Molimo vas da ispunite obrazac koji možete pronaći na OVOM linku i priložite dodatne materijale (fotografije, promotivi materijal, medijski članci...) te da potpunu prijavu pošaljete poštom (s napomenom na omotnici: "Prijava za potporu organizaciji civilnog društva. NE OTVARAJ") najkasnije 2. svibnja 2017. na adresu Udruge "MI" - Split, Sinjska 7/II, 21 000 Split. 

O pojedinostima održavanja 20. Dana volonterskog rada bit ćete naknadno obaviješteni. Za sva dodatna pitanja stojimo vam na raspolaganju na sljedećim brojevima telefona: 091/329-1300, 021/329-137, 021/329-139 ili na e-mail adresi: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).