Volonterski centar Split

 

Tijekom protekla dva tjedna, edukatorice Udruge "MI" - Split su u sklopu projekta "Volontiranjem protiv nasilja" održale po dvije edukacije o nenasilju u osnovnim školama "Stobreč" i "Pučišća". 

Skola bez nasilja
Na edukacijama smo s učenicima razgovarali o nasilju i sukobima i mogućim (nenasilnim) načinima rješavanja sukoba te smo potaknuli učenike na promišljanje o tome kako bi izgledala idealna škola bez nasilja. Pokušali smo kod učenika osvijestiti činjenicu da svaka promjena koju žele vidjeti u svojoj okolini potječe od njih samih te da svojim dobrim odlukama mogu mijenjati svoju okolinu, svoj razred i svoju školu.

U sklopu projekta predviđeno je da učenici bilježe nasilne situacije i sukobe kojima svjedoče te da ponude svoja rješenja tih situacija. Tijekom travnja i svibnja organizirat ćemo s učenicima sastanke podrške te planiranje volonterske akcije koja će biti održana u sklopu manifestacije "Hrvatska volontira".

Nositelj projekta "Volontiranjem protiv nasilja" je Udruga "MI" - Split, a partneri na projektu su: Udruga za razvoj civilnog društva BONSAI (Dubrovnik), OŠ Stobreč (Split), OŠ Pučišća (otok Brač) i OŠ Antuna Masle (Orašac). Projekt je financiran od strane Ministardstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).