naziv

Gostovanje direktorice Udruge "MI" - Split na TV Jadran

 

Direktorica Udruge "MI" - Split, Nives Ivelja, gostovala je u emisiji "Osvrt" Televizije Jadran povodom proteklih 20 godina rada udruge.

Ivelja je u emisiji govorila o samim počecima rada udruge, radu s izbjeglicama te kasnije pružanju socijalnih usluga, radu na razvoju zajednice i civilnog društva. Istaknula je značajnu ulogu Udruge "MI" u razvoju volonterstva u Hrvatskoj - Volonterski centar Split bio je prvi regionalni volonterski centar u Hrvatskoj, a udruga je i jedna od osnivačica Hrvatske mreže volonterskih centara.

U intervjuu se osvrnula i na profesionalizaciju udruga i velik broj mladih stručnjaka koji danas rade u civilnom sektoru, no i na probleme s kojima se danas susreću udruge, poput zahtjevnih izvještavanja za projekte i otežanih prijavljivanja na natječaje, kao i na smanjenje financiranja civilnog sektora od strane države te jedinica lokalne i regionalne samouprave. 

Cijeli intervju možete pogledati na linku:

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.