Volonterski centar Split

 

Direktorica Udruge "MI" - Split, Nives Ivelja, gostovala je u emisiji "Osvrt" Televizije Jadran povodom proteklih 20 godina rada udruge.

Ivelja je u emisiji govorila o samim počecima rada udruge, radu s izbjeglicama te kasnije pružanju socijalnih usluga, radu na razvoju zajednice i civilnog društva. Istaknula je značajnu ulogu Udruge "MI" u razvoju volonterstva u Hrvatskoj - Volonterski centar Split bio je prvi regionalni volonterski centar u Hrvatskoj, a udruga je i jedna od osnivačica Hrvatske mreže volonterskih centara.

U intervjuu se osvrnula i na profesionalizaciju udruga i velik broj mladih stručnjaka koji danas rade u civilnom sektoru, no i na probleme s kojima se danas susreću udruge, poput zahtjevnih izvještavanja za projekte i otežanih prijavljivanja na natječaje, kao i na smanjenje financiranja civilnog sektora od strane države te jedinica lokalne i regionalne samouprave. 

Cijeli intervju možete pogledati na linku:


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).