Volonterski centar Split

Udruga “MI” - Split (Hrvatska) poziva na međunarodnu konferenciju koja će se održati u Osijeku u sklopu projekta pod nazivom „Optimiziranje volonterskih usluga u vremenima izbjegličke krize“ koji provodi u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom (Srbija), Udrugom Legis (Makedonija), Volonterskim centrom Sheffield (UK), Volonterskim centrom Önkéntes Közőpont Alapítvány (Mađarska), Hrvatskom mrežom volonterskih centara (Hrvatska) i Europskim volonterskim centrom (Belgija). 

Konferencija će se održati u srijedu, 18. siječnja 2017. i četvrtak, 19. siječnja 2017. u Hotelu Osijek (Šamačka ulica 4, Osijek).

Cilj konferencije je predstaviti:

- nacionalne politike o zaštiti i zbrinjavanju izbjeglica u partnerskim zemljama,
- način pružanja podrške i socijalne integracije izbjeglica u partnerskim zemljama,
- rezultate provedenog istraživanja o pružanju volonterskih usluga migrantima/izbjeglicama
kao i razmijeniti iskustva među volonterima koji volontiraju direktno s izbjeglicama.

Za sve sudionike osiguran je besplatni ručak i osvježenje. Putne troškove i troškove smještaja sudionici pokrivaju sami.

Radni jezik konferencije je engleski. Plan rada možete preuzeti na ovom linku.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi do srijede, 11. siječnja 2017. na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kontakt osoba: Jelena Kamenko).

Footer EU za građane


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).