naziv

Poziv na konferenciju u sklopu projekta "Optimiziranje volonterskih usluga u vremenima izbjegličke krize"

Udruga “MI” - Split (Hrvatska) poziva na međunarodnu konferenciju koja će se održati u Osijeku u sklopu projekta pod nazivom „Optimiziranje volonterskih usluga u vremenima izbjegličke krize“ koji provodi u partnerstvu s Novosadskim humanitarnim centrom (Srbija), Udrugom Legis (Makedonija), Volonterskim centrom Sheffield (UK), Volonterskim centrom Önkéntes Közőpont Alapítvány (Mađarska), Hrvatskom mrežom volonterskih centara (Hrvatska) i Europskim volonterskim centrom (Belgija). 

Konferencija će se održati u srijedu, 18. siječnja 2017. i četvrtak, 19. siječnja 2017. u Hotelu Osijek (Šamačka ulica 4, Osijek).

Cilj konferencije je predstaviti:

- nacionalne politike o zaštiti i zbrinjavanju izbjeglica u partnerskim zemljama,
- način pružanja podrške i socijalne integracije izbjeglica u partnerskim zemljama,
- rezultate provedenog istraživanja o pružanju volonterskih usluga migrantima/izbjeglicama
kao i razmijeniti iskustva među volonterima koji volontiraju direktno s izbjeglicama.

Za sve sudionike osiguran je besplatni ručak i osvježenje. Putne troškove i troškove smještaja sudionici pokrivaju sami.

Radni jezik konferencije je engleski. Plan rada možete preuzeti na ovom linku.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi do srijede, 11. siječnja 2017. na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (kontakt osoba: Jelena Kamenko).

Footer EU za građane

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.