Volonterski centar Split

 

U prosincu prošle godine pet djelatnica Privredne banke Zagreb (PBZ) posjetile su Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“, konkretno Odjel smještaja, kako bi se uključile u volontersku akciju „Dođi i povedi me na Božićni sajam“.

Volonterke su, otvorenog srca i s puno ljubavi, u pratnji odgajatelja Odjela, jedanaest korisnika Centra odvele na sajam i poklonile im trenutke koje će dugo pamtiti. Nakon šetnje, ugodno druženje nastavilo se uz mirisne fritule i tople napitke koje su drage volonterke poklonile djeci. 

“Kada sam se javila za volontiranje, nisam slutila što me čeka jer sam imala potpuno drugačiju predodžbu o djeci s posebnim potrebama. Upoznavanjem s njima i ulaskom u njihov svijet naučila sam kako pristupiti takvim osobama, a najviše me oduševila pozitivna energija,dobrota i ljubav kojom zrače. Nemalo sam se iznenadila kada sam vidjela prekrasne radove koje stvaraju u tematskim učionicama uz pomoć edukatora, a njihova usredotočenost i entuzijazam su bezgranični. Volontiranje je za mene divno iskustvo, lijepo je znati da djelićem svog vremena možemo učiniti nešto tako korisno. Prekrasno iskustvo koje se ne zaboravlja, stoga imam potrebu i zahvaliti što mi je omogućeno da ga doživim.”

- Sandra Koludrović, volonterka PBZ-a

U sklopu projekta „Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljujemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.
Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).