Volonterski centar Split

 

Zaposlenici Atlantic Grupe iz godine u godinu u povodu Dana vrijednosti kroz različite akcije uređenja te humanitarnog djelovanja pomažu lokalnim zajednicama. U nastavku donosimo crticu iz njihova iskustva volontiranja u osječkom Skloništu za napuštene pse Udruge Pobjede.

„Ovogodišnji Dan vrijednosti 27. svibnja potaknuo je zaposlenike Atlantic Grupe da pomognu lokalnim zajednicama kroz više od 60 različitih aktivnosti, a jedna od njih bila je i posjet utočištu za brojne zaboravljene šape, Skloništu za napuštene pse Udruge Pobjede u prigradskom naselju Nemetin kod Osijeka. Atlantikovci su se upoznali s načinom rada skloništa i njegovim stanovnicima koji puni nade čekaju svog udomitelja pomoću kojeg će zaboraviti na sva ružna iskustva. Također, kroz ovo volontersko iskustvo imali smo priliku osjetiti njihovu sreću kada im netko dođe u posjet te uz pregršt smijeha uživati u šetnji s čovjekovim najboljim prijateljima kojima je Azil jedini pravi dom. Tradicionalno okupljanje zaposlenika Atlantic Grupe iz godine u godinu kroz zajedništvo i humanitarno zalaganje ostavlja pozitivan trag čineći našu zajednicu ljepšim mjestom. Posjet Skloništu za napuštene životinje Udruge Pobjede je posebno iskustvo koje nas je podsjetilo kako je potrebno uložiti malo truda koji može rezultirati mnogim vrijednim postignućima, čak i razveseliti napuštene životinje koje strpljivo čekaju svoj topli dom.“

- Karlo Gregurić, specijalist HR operativnih procesa

U sklopu projekta „Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljujemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.
Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).