Volonterski centar Split

 

Zaposlenici nekoliko splitskih frizerskih salona (Respexit, Stamera, Flash, Jelena 1, Connect i Ukosnica) su 18. prosinca 2016. proveli hvalevrijednu akciju šišanja, stiliziranja frizura i šminkanja korisnika i korisnica Centra za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" povodom njihove tradicionalne božićne večere.

Za korisnike Centra "Juraj Bonači" božićna večera je prilika da zasjaju kao "filmske zvijezde", a koliko ozbiljno je oni shvaćaju, dovoljno govori izjava jednog korisnika da će na večeru obući odijelo i cijelu noć plesati sa svojom djevojkom. Uz prigodne božićne pjesme te uz fritule, čaj i kavu korisnici Centra "Juraj Bonači" dobili su nove fizure i široke osmijehe na licima, a svi su frizeri složni da će sudjelovati na sličnoj akciji i povodom Valentinova.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim frizerkama i frizerima koji su sudjelovali u akciji i donijeli sav potreban pribor te korisnicima pružili uistinu profesionalne usluge.

Akciju je zajedno s Centrom za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" organizirala Udruga "MI"- Split, u sklopu projekta pod nazivom "Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“. Projekt je financiran sredstvima EU te sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).